Flypriser på bunnivå

By on June 10, 2008 0 16 Views

Tall fra Statistisk Sentralbyrå viser at nordmenn reiser stadig mer. I 2005 gjennomførte nordmenn samlet sett 5,9 millioner ferieturer, og totalt gjennomførte 76 prosent av nordmenn minst en ferietur. Tendensene viser at nordmenn helst reiser med fly på turer ut av landet, og vårt vanligste feriemål er Spania. Tidligere har bilen vært det viktigste fremkomstmiddelet for feriereiser, men i 2005 endret dette seg. Samtidig som nordmenn reiser på lengre og fjernere ferier endret det vanligste fremkomst over til fly. Mye av æren for dette skal imidlertid flyselskapene ha, som de siste årene har opprettet en rekke nye flyavganger fra Norge til andre land, skriver Avis 2. Statistikken over folks ferieturer viser at Spania er landet folk flest reiser til når ferien skal tilbringes utenfor Norges grenser, med Sverige og Danmark på de neste plassene. Hellas, Frankrike og Storbritannia er andre destinasjoner ferieglade nordmenn tilbringer mye tid ved. På en rekke destinasjoner er konkurransen mellom Torp og Gardermoen hard. Sammen med mange reiser og sterk konkurranse blir prisene på økonomiklasse sterkt presset, og dette fører til ganske lave priser til forskjellige destinasjoner over hele Europa.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *