Får ikke bli lavprisflyplass

By on June 10, 2008 0 19 Views

Flyplassen i Østfold skal etter planen åpne for sivil trafikk 1. oktober neste år. Flyplassen har tidligere sagt at den har som mål å tiltrekke til seg lavprisselskaper. Et av virkemidlene er å lokke flyselskapene med lave avgifter, melder Dagsavisen.
Regjeringen frykter imidlertid at den private flyplassen skal utkonkurrere Avinor-eide Gardermoen. Departementet vil derfor avgjøre avgiftene på Rygge, noe som kan sette flyplassens lavprisprofil i fare.
– Det vil være komisk og urimelig hvis vi skal ta overpris fordi Samferdselsdepartementet bestemmer det. Hvis man skal få fri konkurranse i luftfarten i Norge, er det viktig å ikke få et rigid prissystem, sier styreleder Egil Ullebø ved Rygge flyplass.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *