Dårligere tall skyldes streik

By on June 10, 2008 0 11 Views

British Airways, Europas tredje største flyselskap, fikk i årets fjerde kvartal et underskudd på 128 millioner pund, noe som er mer enn ventet av analytikerne som trodde på et underskudd på 67,5 milloner pund.
Underskuddet skyldes i stor grad at BA i fjerde kvartal avlyste 1300 flyavganger, da kabineansatte truet med streiker grunnet mistilfredshet med lønn og ferieforhold i flyselskapet, skriver borsen.dk.
De mange avlyste flyavganger kostet selskapet 15 prosent av passasjerene i januar og februar.
Den samlede omsetning i British Airways endte på 1,9 millarder pund, 200 millioner pund mindre enn ventet.
Med den nåværende administrerende direktøren i Britsih Airways, Willie Walsh, ved roret har aksjen steget med 71 prosent og BA forventer også en stadig omsetningsvekst på opp til 6 prosent i år. Derfor har BA bestilt ytterligere åtte nye A320 fly fra Airbus.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *