Dårligere enn ventet fra RCCL

By on June 10, 2008 0 18 Views

Nettoresultatet ble ni millioner dollar, mot 120 millioner dollar i samme periode i fjor. Ni millioner er kun halvparten så godt som mange analytikere spådde på forhånd. Driftsresultatet beløp seg til 79 millioner dollar, ned fra 141 millioner dollar året før. Forventningen lå på 97 millioner dollar. Inntektene var på 1223 millioner dollar, sammenlignet med 1147 millioner dollar i første kvartal 2006 og ventet 1231 millioner kroner. Fortjenesten per aksje ble på 0,04 dollar, mot en tidligere guiding på mellom 0,03 og 0,08 dollar per aksje. Kraftige sesongvariasjoner får skylden for det beskjedne resultatet, og cruisegiganten opprettholder derfor fortjeneste-guidingen på 3.05 til 3.20 dollar per aksje, skriver hegnar.no. Fjorårets gode resultat fikk hjelp av en gevinst på 36 millioner dollar, i forbindelse med en rettsak. Det er først og fremst økte kostnader som får skylden for de svake tallene. Analytikerne venter at netto cruisekostnader skal ha steget med drøye fire prosent i løpet av det siste året, i hovedsak på grunn av økte drivstoffpriser.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *