Fly Me er konkurs

By on June 9, 2008 0 26 Views

I en pressemelding opplyser styret i lavprisselskapet at bankforbindelsen har sagt stopp, og at selskapet derfor ikke lenger ser seg i stand til å fortsette driften.
– Styret i Fly Me Sweden AB har derfor besluttet å stanse alt billettsalg og alle flyginger med umiddelbar virkning og la alle fly bli stående på sine hjemmebaser, heter det i pressemeldingen.
Konkursen rammer i første omgang selskapets 220 ansatte samt de 2500 passasjerene som skulle ha reist med Fly Me i dag, melder NTB.
Nordmannen og SAS-veteranen Finn Thaulow overtok som administrerende direktør i Fly Me i 2006, men selskapet har de siste månedene slitt med å få inn penger til en emisjon. Det svenske lavprisselskapet har aldri gått i pluss, men la sist høst fram en ambisiøs plan om å styrke flyparken med store Boeing 747-maskiner for bruk på langdistanseruter. Flere av aksjonærene var skeptiske og solgte seg ut, og bitter maktkamp og informasjonsrot har preget selskapet.
Christen Ager-Hanssen ble av flere norske medier kåret til Norges rikeste i 2000, på bakgrunn av angivelige verdier han kontrollerte gjennom investeringsselskapet Cognitions. Fire år senere ble 45-åringen slått personlig konkurs av svenske skattemyndigheter. Offisielt er det derfor samboeren som står oppført som eier i Fly Me, skrev Dagens Næringsliv i oktober.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *