Emirates bytter Airbus med Boeing

By on June 9, 2008 0 12 Views

– Vi har bestilt 54 fly av typen 777 for å hjelpe oss med å tette hullet etter A380 på ruter til New York, Sydney og Melbourne. Vi bestiller nå ytterligere 12 fly av samme type for levering i 2008 av den samme grunnen, sier visestyreformann Maurice Flanagan i Emirates til Bloomberg ifølge Finansavisen.
Flyselskapet er den største kunden for den nye superjumboen A380 fra Airbus og har bestilt 45 maskiner som hver tar 555 passasjerer. Leveringen er forsinket med to år, og Emirates forventer at første fly leveres sommeren 2008. Forsinkelsene gjør at Emirates nå krever erstatning fra Airbus.
– Vi vil ikke være beskjedne i våre krav. Vi får den første A380 på et tidspunkt hvor vi skulle hatt 18 fly, påpeker Flanagan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *