Drømmer om Syden

By on June 9, 2008 0 15 Views

– Vi ser at områdene rundt Middelhavet og det som mange karakteriserer for Syden er blitt mer attraktivt. Charteroperatørene skal ha sin del av æren for dette. De er flinke til å komme med nyheter og gjøre Middelhavet til et attraktivt område. Samtidig får vi flere direktefly til mange av disse stedene og flere “nye” destinasjoner har kommet de siste årene, sier Anette Maltun Koefoed, informasjonssjef i Berg-Hansen.
Australia har tidligere ligget på topp blant nordmenns drømmer, men må i år nøye seg med en andreplass. Sør-Amerika kommer som en viktig aktør.
– 29 prosent opplever Sør-Amerika som attraktivt. Interessen rundt Brasil som ferieland er hovedårsaken til dette, sier Koefoed.
Den Store Ferieundersøkelsen 2007 handler om hvor vi har lyst til å reise, hvor vi faktisk reiser, holdninger til å reise og er en videreføring av tilsvarende undersøkelser fra 2004, 2005 og 2006.
I en rangering av hva som er de sannsynlige reisemålene i 2007, svarer 34 prosent at de skal til Syden eller Middelhavet. Samtidig er det klart at stadig flere planlegger reiser til Afrika og Midt-Østen.
– Det er ikke uventet at de eksotiske reisemålene vinner frem. Det er en trend vi har sett de siste årene, sier Koefoed.
Videre viser undersøkelsen at selv om kvinnene drømmer om å reise langt, velger flest reiser til Europa. Menn derimot velger å reise lengre når de først skal på tur.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *