Charterfeber i distriktene

By on June 9, 2008 0 25 Views

 – I forrige uke satte vi ny salgsrekord, vi har aldri før solgt så mange reiser på én uke. Salget vårt var 11 500 reiser, 30 prosent mer enn samme uke i fjor, forteller administrerende direktør Leo Berbu i Apollo til Forbruker.no.
Også de andre store charterselskapene har solgt svært godt så langt i januar. Star Tour forventer å selge 40 000 sommerreiser denne måneden, mens Apollo satser på å selge 42 000 turer. Ving og Saga regner med å selge over 45 000 reiser til sammen. Hvis selskapene får rett, vil nordmenn altså kjøpe nesten 130 000 sommerturer i januar bare fra de største charterselskapene.
Storsalget skyldes i stor grad distriktene. Ruteflyene er nemlig blitt så billige at chartertrafikken stuper på Gardermoen. Den ble redusert med 46 000 passasjerer fra 2005 til 2006, mens rutetrafikken økte med nesten 17 prosent, melder Aftenposten Aften. I samme periode økte chartertrafikken fra for eksempel Bergen lufthavn med 30 prosent.
Nå kan man ta rutefly fra Gardermoen til 100 ulike byer.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *