Ble mistenkt for prisdumping

By on June 9, 2008 0 17 Views

Ettersom det på dette tidspunktet ikke var bestemmelser i konkurranselovgivningen om misbruk av dominerende stilling, ble påstandene aldri undersøkt av Konkurransetilsynet. Flyselskapet, som ble etablert av Color Line-reder Olav Nils Sunde i 1998, gikk konkurs året etter.
– Sett fra utsiden ser det ut som om SAS opptrådte veldig aggressivt i den perioden Color Air var i flymarkedet. De to dominerende aktørene SAS og Braathens satt inn flere ekstrafly, til tross for at det allerede var overkapasitet i markedet, sier professor i samfunnsøkonomi og ekspert på konkurranseanalyse, Frode Steen, ved Norges Handelshøyskole til Dagens Næringsliv.
Han mener Konkurransetilsynet ville tatt affære dersom konkurranseloven åpnet for det.
Advokat Christian Bendiksen, som jobbet med Color Air-boet, bekrefter ovenfor avisen at bostyret sendte inn en begjæring til tilsynet. Bostyret hadde problemer med å se at SAS kunne gå med overskudd, gitt de lave annonserte prisene. Begjæringen ble imidlertid avvist.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *