BH styrkes internasjonalt

By on June 9, 2008 0 21 Views

 REISEBYRÅ 060601. 15.54

 

Etter transaksjonen sitter Carlson Companies med 55 prosent av aksjene i CWT, mens investeringsfondet har resten. Carlson er for øvrig også deleier i Rezidor SAS.

Bedre nettverk
I Norge er CWT representert ved den samarbeidende byråkjeden Berg-Hansen.
– Vi får stadig flere internasjonale kunder. Etter dette kjøpet kan vi betjene dem enda bedre internasjonalt, særlig i USA, sier administrerende direktør Per Arne Villadsen i Berg-Hansen.
CWT, som er det tredje største såkalte travel management-selskapet i USA, betaler 510 millioner dollar for Navigant som er nest størst. Det innebærer at konsernet fordobler sin størrelse i USA og får en andel på 8,9 prosent av det nordamerikanske markedet, noe som bare overgås av American Express med 9,9 prosent.
CWT tar ifølge eget utsagn posisjonen som det sterkeste travel management-selskapet også utenom Nord-Amerika siden Navigant er sterke i Australia og New Zealand. Men forretningen handler ikke bare om å øke markedsandelene.
– Kundene vil i større utstrekning gjøre bestillinger på nettet, noe som gir lavere inntekter. Når vi slår sammen de to reisekonsernene kan vi tjene penger ved å motvirke prispresset på bestillingsservice, sier konsernsjef Hubert Joly i CWT til Travel Mole.
Bransjeanalytikere mener transaksjonen gjør at det globale forretningsreisemarkedet er mer konsolidert enn noen sinne.

KARIN STARKMAN AHLSTEDT OG STEIN ARILD IGLEBÆK

FAKTA CARLSON-KJØPET
* Carlson Wagonlit Travel (CWT) kjøper alle aksjene i Navigant for 16,50 dollar per aksje, noe som innebærer en premie på 35 prosent over Navigants snittkurs før handelen. Samlet kjøpspris er 510 millioner dollar.
* I forbindelse med oppkjøpet overtar Carlson Companies og One Equity Partners Accors andel på 50 prosent av CWT for 465 millioner dollar, noe som øker Carlsons andel av konsernet til 55 prosent. One Equity Partners eier resten.
* Selskapenes styrer har godkjent handelen og kun offentlige formaliteter gjenstår.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *